BITCOIN Bitcoin voor meer wanhoop dan genot

Zelfs met Bitcoin-handel in de afgelopen twee maanden in een krap bereik, zijn de verwachtingen van een Bitcoin-push van meer dan $ 10.000 somber in vergelijking met de daling vanaf dit punt. Gaande van de prijsstelling van futures- en optiecontracten van nu tot eind 2020, wordt de cryptocurrency niet in het beste licht gezien.

 

Volgens een recent rapport van Ecoinometrics is de volgende fase van de vooruitzichten van Bitcoin voor 2020 tweeledig. Ten eerste is de optimistische verwachting de opeenstapeling van posities tussen de $ 8.700 en $ 9.000, aangezien handelaren meer ‘zijwaartse prijsactie’ voorzien. Ten tweede, en aan de pessimistische kant, breekt Bitcoin “naar de keerzijde uit.” chainlink kopen voor makkelijk financien.


 

Gaande van deze twee trajecten, zou het eerste vereisen dat open posities toenemen, wat zou moeten worden onderscheiden tussen een “accumulatiefase”, dwz posities in de bovengenoemde $ 8.700 – $ 9.000 range, en een “echte capitulatie” -fase, dwz traders die posities verwachten die een laten vallen. In de afgelopen twee maanden, sinds de handel op korte afstand begon, is de openstaande rente op CME Bitcoin Futures gedaald van de ATH van $ 532 miljoen naar de huidige waarde van $ 378 miljoen.

 

CME Bitcoin Futures open interesse

De tweede vooruitzichten zijn “het sentiment rechtstreeks tot wanhoop”, waarbij Bitcoin daalt tot het dieptepunt van bijna $ 6.000 tot $ 7.000, of zelfs dichter bij het niveau van maart 2020. Als deze meer pessimistische toekomst zou worden gerealiseerd, gaf het rapport het volgende advies:

 

“Hoe dan ook, ik zou dat zien als een kans om de dip te kopen. Geloof me, je hebt nooit genoeg goedkope sats in je portemonnee. ‘

 

Nu de paden zijn aangelegd, krijgt het sentiment van de handelaren in de markt introspectie. In het rapport werd, onder verwijzing naar het laatste CME Commitment of Traders [COT] -rapport, gesuggereerd dat het wees op “een weg naar wanhoop”.

 

Zoals eerder uiteengezet, is de OI op CME Bitcoin Futures met 28,94 procent gedaald, wat er slechter uitziet in vergelijking met hoe de twee meest fervente klasse beleggers naar Bitcoin kijken. Het ‘slimme geld’ of de institutionele beleggers zijn ‘heel erg nettotekort’, terwijl de detailhandelaren ondanks hun lange bitcoin langzaam van koers veranderen, 50 procent van de lange posities in de detailhandel is gedaald van 2500 max net long naar 1250 op het moment van de pers. Het rapport vermeldde:

 

“Minder open posities en de longposities die met hoge snelheid vervagen, is het pad naar wanhoop.”

 

Hoewel dit betekent dat het bullish sentiment bijna dood is, kijkend naar de gegevens van CME Bitcoin Options, is het ‘verhaal dat het vertelt niet bearish’. Hoewel de call-opties van Bitcoin, of contracten om Bitcoin te kopen, de afgelopen maand zijn afgenomen, is er geen haast om put-opties te kopen of contracten om Bitcoin te verkopen.

 

Volgens het rapport betekent dit dat handelaren niet verwachten dat er veel geld zal worden verdiend als Bitcoin daalt. En aan de positieve kant is er een behoorlijke dekking, namelijk 13 call-opties voor elke put. Met zeer weinig concrete verwachting over de manier waarop Bitcoin zal bewegen, springen handelaren niet om op Bitcoin te wedden, of wat dat betreft, beter ertegen. Handelaren handhaven zelfs nog steeds hun milde bullish verwachtingen van Bitcoin in plaats van deze te vervangen door bearish verwachtingen. Maar sommige gaan nog steeds tekort, zoals blijkt uit de dalende OI. vechain kopen is makkelijk.

 

Tja, wat betekent dit voor de markt? Het betekent dat de stabiliteit van Bitcoin geen bearish teken is, maar het verlaagt de bullish verwachtingen die het tijdens de herstelperiode van april-mei heeft opgebouwd. En totdat er een marktbeweging plaatsvindt, zullen traders geen posities samenstellen. Het rapport concludeerde: