Coronavirus: Rijtests worden vanaf september hervat in NI

Rijdtests werden op 20 maart in NI opgeschort vanwege de pandemie van het coronavirus

De rijexamens worden vanaf 1 september hervat in Noord-Ierland, zo heeft minister van Infrastructuur Nichola Mallon aangekondigd.

 

Verzoeken van sleutelmedewerkers krijgen voorrang, gevolgd door mensen van wie de tests zijn geannuleerd vanwege lockdown.

 

Ondertussen is de Driver and Vehicle Agency (DVA) van plan om vanaf dezelfde datum verdere MoT-tests te hervatten.

 

De DVA introduceerde op 20 juli een “gefaseerde teruggave” van MoT en rijexamensdiensten.

 

Dinsdag zei het dat het de MoT-diensten nu zou uitbreiden met vier jaar oude auto’s en motoren, drie jaar oude lichte vrachtwagens en zware vrachtwagens, aanhangwagens en bussen.

 

Deze klanten ontvangen een herinneringsbrief met informatie over hoe ze een test kunnen boeken.

 

De MoT-tests zijn op 20 juli hervat voor voertuigen die niet konden beschikken over tijdelijke vrijstellingscertificaten (TEC’s).

 

Deze omvatten taxi’s en bussen vanwege een eerste test; voertuigen die niet eerder in Noord-Ierland zijn geregistreerd; voertuigen met APK’s die meer dan 12 maanden zijn verlopen, inclusief voertuigen die eerder SORN (Wettelijke Off Road Notification) zijn aangegeven en voertuigen die zijn verkocht door autodealers.


 

PA MEDIANichola Mallon

Nichola Mallon zei dat ze “de frustraties erkent” dat veel mensen geen rijexamens hebben kunnen afleggen tijdens lockdown

De theorie-examens voor de rijder werden ook hervat op 6 juli 2020.

 

In een verklaring verwelkomde minister Nichola Mallon van Infrastructuur de hervatting van praktische rijexamens.

 

“Ik erken ten zeerste de frustraties van de klanten die in deze periode geen rijexamens konden afleggen en het ongemak dat dit heeft veroorzaakt”, zei ze.

 

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat de DVA van plan is om de rijexamens voor auto’s en vrachtwagens vanaf 1 september te hervatten, waarbij in eerste instantie prioriteit wordt gegeven aan meer dan 200 sleutelmedewerkers en vervolgens aan de klanten die de tests hebben laten afzeggen om er zeker van te zijn dat ze geen verdere hinder ondervinden, met de prioriteit om personeel vast te houden. en klanten veilig. ” mijn cbr theorie examen gaat goed.

 

Ze zei dat het waarschijnlijk was dat de eerste wachttijden voor rijexamens langer zouden zijn dan normaal.

 

De DVA heeft al een aantal testdiensten voor bestuurders hersteld voor die rijbewijscategorie├źn “waar testen veilig kunnen worden gedaan in overeenstemming met het advies en de richtlijnen van de Public Health Agency inzake vereisten voor sociale afstand”.

 

Dit omvatte testen van motorrijders vanaf 6 juli en testen voor chauffeurs van bussen, tractoren en module 4 CPC-testen voor vrachtwagen-, bus- en touringcarchauffeurs vanaf 20 juli.

 

‘Aanzienlijke vraag’

Mevrouw Mallon kondigde wijzigingen aan in de rijbewijsregels die een verlenging van acht maanden mogelijk maken van de geldigheid van de theorie-examencertificaten, die vervallen tussen 1 maart en 31 oktober 2020. gratis theorie-examen oefenen kan online.

 

Er komt ook een verlenging met zes maanden van de geldigheid van off-road motorfiets-testpascertificaten, die vervallen tussen 1 maart 2020 en 31 augustus 2020.